Hakkımızda
1992 Yılında Yurt dışından getirttiğimiz çay numunelerinin, tat uzmanları tarafından yapılan AR-GE çalışmaları sonucunda, DamakÇay lezzeti günümüze kadar uzanmıştır.
1996 Yılında hizmet ve sunum faaliyetlerine başlayan şirketimiz kısa zaman içinde HORECA (Hotel, Restaurant ve Cafe) alanlarında yerini almıştır.
Damak Çay uzun arge çalışmalarının
akabinde özel olarak hazırlanmış olup her damak zevkine hitap edecek şekilde
harmanlanmış organik ve yumuşak içime sahip bir çay’dır, ayrıca yine özel
olarak hazırlanmış diğer bitki çayları ve sıcak içeceklerini de bünyesinde
bulundurmaktadır.
Saygılarımızla
Damak
Çay
Neden Damak Çay
Harman Türü : seylan (Srilanka) ve yerli çay
(Acılık,Bulanıklık,Erken Bayatlama ve verimlilik gibi sorunlar bu harman ile
giderilmiştir)
Hasat Yöntemi : El ile Hasat (Bu yöntem çay özüne ve aromasına
neredeyse hiç zarar vermediği bilimsel ve Ar-ge çalışmaları
ile kanıtlanmıştır.)
Örnek Kaynak >( EGE ÜNİVERSİTESİ ) : http://www.haber7.com/saglik/haber/218572-dikkat-metal-bicak-vitamini-de-kesiyor
Aroma Kaybı : Srilanka'da ucuz iş gücünden dolayı
hasat elle yapılmaktadır.Dolayısıyla tarım makinelerinin
hasat esnasında sebep olduğu Öz veya Aroma kaybı gibi sorunlar yaşanmamaktadır.
Rakım Yüksekliği : Srilanka çay tarlalarının
1000 ile 2200m yükseliğe varan rakımı sayesinde dünyada bilinen en iyi çay
sınıfına ve çay çeşitliliğine ev sahipliği yapmaktadır
100% Organik :Popülerliği her geçen gün artan, organik
beslenmeye olan tüketici talebini karşılamak üzere Damak Çay Harmanı, çay
poşeti ve poşetin yapışma yöntemine kadar her sürecin doğal olmasına
istisnasız özen gösterilir.Tüketicilerimiz ;Harmanımızdan numune alıp
laboratuvarda analiz yapıp sonuçları kendileri görebilirler.