Hakkımızda

     1992 Yılında Yurt dışından getirttiğimiz çay numunelerinin, tat uzmanları tarafından yapılan AR-GE çalışmaları sonucunda, DamakÇay lezzeti günümüze kadar uzanmıştır.

     1996 Yılında hizmet ve sunum faaliyetlerine başlayan şirketimiz kısa zaman içinde HORECA (Hotel, Restaurant ve Cafe) alanlarında yerini almıştır.

     Damak Çay uzun arge çalışmalarının akabinde özel olarak hazırlanmış olup her damak zevkine hitap edecek şekilde harmanlanmış organik ve yumuşak içime sahip bir çay’dır, ayrıca yine özel olarak hazırlanmış diğer bitki çayları ve sıcak içeceklerini de bünyesinde bulundurmaktadır. 



Saygılarımızla

Damak Çay

 

 

Neden Damak Çay

Harman Türü       : seylan (Srilanka) ve yerli çay  (Acılık,Bulanıklık,Erken Bayatlama ve verimlilik gibi sorunlar bu harman ile giderilmiştir)

Hasat Yöntemi     : El ile Hasat  (Bu yöntem çay özüne ve aromasına neredeyse hiç zarar vermediği    bilimsel ve Ar-ge çalışmaları ile kanıtlanmıştır.)

Örnek Kaynak >( EGE ÜNİVERSİTESİ ) : http://www.haber7.com/saglik/haber/218572-dikkat-metal-bicak-vitamini-de-kesiyor

Aroma Kaybı        : Srilanka'da ucuz iş gücünden dolayı hasat elle  yapılmaktadır.Dolayısıyla  tarım makinelerinin  hasat esnasında sebep olduğu Öz veya Aroma kaybı gibi sorunlar yaşanmamaktadır.

Rakım Yüksekliği : Srilanka çay tarlalarının 1000 ile 2200m yükseliğe varan rakımı sayesinde dünyada bilinen en iyi çay sınıfına ve  çay çeşitliliğine  ev  sahipliği yapmaktadır

100% Organik      :Popülerliği her geçen gün artan, organik beslenmeye olan tüketici talebini karşılamak üzere  Damak Çay Harmanı, çay poşeti ve poşetin yapışma yöntemine kadar her sürecin doğal olmasına istisnasız özen gösterilir.Tüketicilerimiz ;Harmanımızdan numune  alıp laboratuvarda analiz yapıp sonuçları kendileri görebilirler.